Email: office@cpc-trading.com

Телефон: 0876-300-795

История

80 години семейна традиция, ориентирана към качество, иновации, решения за всеки клиент и с грижа за опазване на околната среда.

1932г. – Джовани Пароди, успешен строителен предприемач, създава фирмата ALCEA.
1978г. – Инж. Марио Пароди е един от основателите на IG Pulverit, сега Pulverit SpА е водещ производител на прахови бои в Италия.
През последвалите години ALCEA придобива компании и дялове от компании, като по този начин разширява гамата от предлагани продукти и затвърждава позицията си на водещ производител на бои и лакове в Италия.
2003г. – Нови производствени мощности в Сенаго, Италия са пуснати в експлоатация.
2006г. – ALCEA придобива компанията ICSAM, специализирана в производство на широка гама лакове и бои за дърво, ориентирани към премиум сектора на пазара за покрития.
2007г. – С цел навлизането на нови пазари е основана фирмата VALCER Polska Sp z.o.o., чийто предмет на дейност е предлагане продуктите ALCEA в Полша и Чехия.
2009г. – Основава се ALCEA France Eurl., която по-късно придобива производствените мощности на Morrels France в Турну, област Бургундия, фирма специализирана в производството на покрития за метал, дърво и стъкло. След направената реконструкция и обновяване, площта на фабриката  23 000 кв. м., от които 4 000 кв.м. са покрити. В момента ALCEA France Eurl. произвежда и предлага пълната гама продукти на групата ALCEA.
2010 г.ALCEA придобива от AkzoNobel технологията и марката CORTEK за покрития на базата на електрофореза (анафореза и катафореза).
2013г. – Пуснат е в експлоатация нов завод за производство на продукти за мебелната индустрия.
2015г. – Въведени в експлоатация са нова лаборатория и нов технологичен отдел.